SOFlien conceptstore

nieuwstraat 42

2910 Essen


Bloombox


Creëer een geboortebloem uit vilt!


Tijdens deze 2 uur durende workshop leer je hoe je prachtige viltbloemen kunt maken die perfect zijn voor een geboorte of ander speciaal moment. Je wordt stap voor stap begeleid in het maken van je eigen unieke geboortebloem. Ervaring is niet vereist, dus kom en laat je creativiteit bloeien tijdens deze inspirerende en ontspannen workshop!


Ontdek de magie van onsterfelijke schoonheid tijdens deze workshop waarin je je eigen viltbloemen kunt maken! Met een collectie van 12 viltbloemenkits, elk vertegenwoordigend een bloem voor elke maand van het jaar, worden de verjaardagsbloemen in een nieuw jasje gestoken. 


Tijdens de workshop krijg je de kans om een moment van het jaar te markeren met een bloem die nooit verwelkt. Van het hoopvolle sneeuwklokje van januari tot de rijke hulst van december, elke bloem heeft zijn eigen betekenis en symboliek.


Traditionele bloemen worden vertaald naar duurzame viltbloemen, waardoor je een blijvende herinnering hebt aan speciale momenten.
De workshop biedt een unieke ervaring van ambacht en creativiteit, waarbij je onder begeleiding je eigen viltbloem kunt maken. Het vakmanschap en duurzame waarden van Nederlandse makelij worden benadrukt, terwijl je een persoonlijke band met de natuur en haar cycli verdiept. Of je nu de viltbloemen als cadeau geeft aan een geliefde of ze voor jezelf maakt als een persoonlijke verzameling, ze zullen blijvende vreugde en inspiratie brengen.

Op het einde van de workshop ga jij dus naar huis met jou eigen gemaakte bloem. Je kiest een vaasje uit om hem mooi te plaatsen in jou interieur, of cadeau te doen bij de geboorte van een baby, verlies van een dierbare, …

Te Kalmthout:


XXL deken breien


Een fantastische eye-cather voor je interieur!


Tijdens het atelier gaan we aan de slag met heerlijke, zachte wol. Het resultaat is een gezellig en warm woondeken. Je ideale bondgenoot voor die koele avonden. Tijdens het atelier vormen we 3kg (of meer) kwaliteitsvolle wol om tot een plaid van ongeveer 90cm x 150cm (de maat kan verschillen afhankelijk van hoe vast we breien en de hoeveelheid wol die je kiest). Tijdens dit atelier ga je dus een deken leren breien met je handen, zonder breinaalden. Ervaring is niet vereist.

Na 3 uur heb je een handgemaakt deken. We werken met 3 natuurkleuren: antraciet, lichtgrijs en ivoor. Deze wolletjes zijn ongeverfd en beschikken over de natuurlijke kleur van het schaap.

Ecologisch geverfde wol kan eveneens gekozen worden.  

weven in borduurring.


Een eigentijds en leuk project voor aan jou muur!


Tijdens dit atelier leer je alle basiskneepjes om een wallhanging te maken. Eenvoudige weeftechnieken komen aan bod. We maken gebruik van verschillende materialen. Van wol (Veelal Merino) tot jute en van houten stokjes tot droogbloemen. 


Laat je inspireren door je eigen creativiteit. Dit atelier is voor iedereen met een hart voor DIY. Voorkennis is dan ook niet vereist. 


kostprijs: €52 (voorschot bij inschrijving van €20)

duur: 2,5u.

minimum deelnemers : 4

voorzien van iets lekkers en een drankje.