Producten op de webshop

De producten op de webshop zijn veelal met de hand gemaakt. 

Dit betekent dat er bij bestelling aan de slag wordt gegaan met datgene wat de klant wenst (met uitzondering van enkele stukken waar een beperkte stock voorradig is).

Vandaar soms de levertijd van een week voor je product op de post gedaan wordt.
Je krijgt er wel een uniek stuk voor in de plaats!
 
Over de wolproducten op de webshop

Bestel voldoende wol!

Een natuurproduct als wol is niet universeel. Elke kudde, elk schaap, elk scheerseizoen en elk verfbad is weer een beetje anders. Let er daarom op dat je voor je project voldoende wol bestelt.

Er kan niet gegarandeerd worden dat je bij de volgende bestelling exact dezelfde kleur krijgt.


Hoeveel heb je nodig?

Dat hangt af van de manier van breien, haken of vilten. Hoe dikker de naald, des te meer wol je gebruikt. Als je strak haakt, gebruik je ook meer dan wanneer je losjes werkt. Splits je de lont, of gebruik je de hele lont?

Kortom, het kan nogal verschillen. 


Kleurecht?

De gebruikte verf is niet giftig en kent een grote kleurkracht. ze kan wel verbleken onder invloed van licht (zoals bij alle textiel het geval is). De wol is niet behandeld met superwash chemicaliƫn. Hierdoor kan de wol door het wassen gaan krimpen en vervilten.


Opwollen...

De dekens zijn vervaardigd uit ruwe wol die soms enkel gekleurd is. Er komt geen enkele behandeling bij kijken; dit maakt dat het product kan opwollen (pluisjes) welke gemakkelijk te verwijderen zijn met een wolkam. Korte keten

Mien staat achter de principes van de korte keten.

Dit betekent dat bij de verkoop van producten er een rechtsreekse band is tussen de producent en de consument. Als consument krijg je kwaliteitsvolle en eerlijke producten.


Voordelen korte keten.

In de korte keten wordt er minder grootschalig en intensief gewerkt. Producten worden met meer respect voor de biodiversiteit en het ritme van de natuur verkregen. Denk hierbij  aan de schapen die enkel in het juiste seizoen worden geschoren. (eveneens Mulesingvrij!). Men kiest voor Merinoschapen uit eigen en/of buurlanden. Op deze manier krijgt men meer voeling waar ons product vandaan komt.

Zo komen we hopelijk ook tot minder overvloed en verspilling. 

Verzending en bezorging

Afhalen

Afhalen in een ophaalpunt is mogelijk. 


De verwerkingstijd is 1-7 werkdagen.

Thuis leveren

Thuis bezorgen is mogelijk in regio Essen en Kalmthout. Andere regio's mogelijk na overleg. 


Verzending via postorderbedrijf (Bpost).

 

De verwerkingstijd plus levering bedraagt 1-10 werkdagen.

Retourneren en omruilen

Retour

Retourneren is mogelijk tot 30 dagen na aankoopdatum (met uitzondering van op maat gemaakte artikelen). Het product dient in onbeschadigde toestand geretourneerd te worden. De koper staat zelf in voor kosten.


Omruilen

Omruilen is mogelijk tot 30 dagen na aankoopdatum. (met uitzondering van op maat gemaakte artikelen.